Audi

Female Drivers Club x Audi

Benedictes klassekammerat og Audien

Jeg havde en klassekammeret, hvis far kørte Audi. Når vi havde en legeaftale, håbede jeg altid, at det var hendes far i den flotte mørkeblå Audi, som hentede os. Jeg fortæller jer en lille hemmelighed, jeg elskede nemlig at lege, at det var vores Audi. Jeg husker stadig duften, da jeg satte mig ind på bagsædet og jeg elskede den tunge dør, som ikke smækkede, men nærmest gled i. Jeg prøvede altid at sætte mig bag passagersædet, så jeg kunne følge med i, når hendes far kørte bilen. Det var bare fantastisk. 

Dén følelse får jeg stadigvæk i kroppen, når jeg besøger Audi og duften af min kammerats Audi, dukker op blandt barndommens minder. Ryggen bliver ranket lidt ekstra, når jeg bevæger mig igennem Audis showroom – jeg lader barndommens følelse af rigdom og succes gå igennem kroppen. 

Jeg har altid set utroligt meget op til Audi. Det var en drøm for mig at køre en Audi. Desværre havde vi ikke råd til en Audi i min familie. Ja, det var jo ikke fordi jeg plagede min forældre om en Audi, det var bare min helt egen hemmelige drøm. 

Audi, Fremtiden & EL

Audi har meldt ud, at de i 2025 lancerer den sidste nye model med forbrændingsmotor. Fra 2026 vil de kun fokusere på udviklingen af rene elektriske drivlinjer.

De har allerede planer om i 2025, at have over 20 komplet eldrevne modeller i porteføljen. De har planlagt at stoppe produktionen af benzin-, diesel- og plugin-hybridbiler senest i 2033.  Derefter bliver Audi en ren elbilsproducent. 

Dedikationen til elektrisk mobilitet er ikke noget, Audi bare snakker om, og fra 2022 til 2026 vil der således blive investeret ca. 18 milliarder euro i elektrificering og hybriddrivlinjer.

Dejligt med et bilmærke som har en helt klar plan for den grønne omstilling.

Årets Smukkeste Bil

Audis konceptbil e-tron GT har netop vundet prisen for Årets Smukkeste Bil 2021. Prisen er tyskernes svar på Miss Universe for biler “Das Goldene Lenkrad”, som betyder ”Det Gyldne Rat” – en pris der har været uddelt siden 1976.

Det er en prestigefyldt pris, og ligesom kåringen af en Michelin Restaurant, bliver bilerne bedømt ud fra 12 forskellige kategorier.  Det er læsere fra hele Europa, som stemmer direkte om prisen, fra Bild, Avisen Bild am Sonntag, Motormagasinet og lignende Magasiner i Europa. Læserne stemmer på tværs af alle kategorierne, der sidder altså ikke nogen smagsdommere eller specialister i dommerpanelet, det er en publikumspris. Audi e-tron GT vandt over 69 andre bilmodeller.

Audi kalder selv deres e-tron GT for deres elektriske flagskib, og Head of Design fortalte ved lanceringen af bilen, at det var den smukkeste bil, han nogensinde havde tegnet.

Tillykke med den smukke pris og bil, Audi. Vi er helt enige.

Audi på toppen af den digitale udvikling


RS – Sport & Electrificering

Deres eksklusive og sportslige RS-modeller fejrede 25-års jubilæum i 2019. Det er fascinerende biler, som står for performance, prestige og eksklusivitet. Biler, som går lige til grænsen for, hvad der er teknisk muligt, uden at man er gået på kompromis med hverdagens funktionalitet. RS-modellerne udvikles af Audi Sport, der planlægger allerede fra 2024 at tilbyde over halvdelen af deres High Performance-modeller som delvist eller komplet elektrificerede modeller. 

Audi Sport udvikler også modellerne til motorsport, og her spiller den grønne omstilling og Audis omfattende elektrificering ligeledes en afgørende rolle – fx da Audi deltog i Dakar Rally i januar 2022 med en elektrisk ørkenracer, der dog blev opladet af en benzin-motorgenerator. Når Audi igen deltager i Le Mans i 2023, bliver det også med en elektrificeret sportsvogn. 

Elektrificeret motorsport er fremtiden, og Audis RS Q e-tron prototyper var et levende bevis ved Dakar Rally 2022, som var deres LIVE testlaboratorium. Fordi det netop er et af verdens mest ekstreme racerløb med mange tekniske friheder for deltagerne, er det dét helt rigtige sted at teste prototyper med alternative drivlinjer.

Benedicte Har du spørgsmål om biler?

Har du spørgsmål om Audi til Benedicte?

Hvis du er medlem af Female Drivers Club, kan du altid spørge os om vores samarbejdspartnere. Vi vil altid gerne hjælpe vores medlemmer. 

Copyright © Female Drivers Club Alle rettigheder forbeholdes