BMW

Female Drivers Club x BMW

Hot, Hottere BMW

Når du først har ejet en BMW, kan det være meget svært at skifte bil… Da Fleur flyttede til Frankfurt, fik hun og kæresten en helt unik mulighed for at købe den nylancerede BMW E36, 320I Cabriolet. Den var mørkeblå med lyst læder og helt unik. Et stort bilskifte – den første cabriolet i den lille familie og så en BMW! Den osede af eksklusivitet og var så ny, at den fik meget opmærksomhed på vejene, hvilket ikke siger så lidt, når vi taler Tyskland.

Eminent køreevne

Den havde en helt eminent køreevne, den lå fuldstændig som suget fast på vejene, som Benedicte siger ”Ja så æder BMW’en bare svingene som ingenting”, og det er i virkeligheden den perfekte beskrivelse af en BMW’s køreevne.

Fleurs kollega smadrede hele fronten på den, da den med 30 km/t på isglatte veje nærmest i slow-motion gled direkte over i anden bil. Det har bare aldrig været let at køre baghjulstrukket bil i glat føre. Men det kunne BMW ikke rigtig tage sig af, det viste de helt tydeligt med deres annoncering: ”Hvis du vil have forhjulstræk, så bak”. Det er vand under broen nu og tager for lang tid at dvæle ved… Så tilbage til skaden, at gå på værksted i Tyskland er fuldstændig som at gå til privatlæge i Tyskland. Det er meget eksklusivt, seriøst og højtideligt, man bliver behandlet som en dronning og bilen som en konge. 

BMW’s Nyre

BMW’s frontgrill er opdelt i 2, og den har derfor fået kælenavnet nyrene, det lyder måske ikke helt så cool, som lyden i BMW’en. Men Kina er vild med nyre-grillen, og fordi markedet er så stort i Kina for BMW 7-serien, har de også budt ind med ønsker til design af bilen. I Kina skal tingene skille sig ud, bilerne skal være potente statussymboler og noget, man lægger mærke til. Det betød, at nyrene på BMW 7-serien blev forøget med 40%.

BMW og den elektriske bølge

BMW har meldt deres planer ud om den elektriske strategi, og de er langt, langt foran alle andre bilproducenter.

BMW producerede og lancerede nemlig den første elektriske bil i forbindelse med De Olympiske Lege i 1972 i München. Det var en ombygget 1602 Model, den havde 50 hestekræfter og kørte på 12 batterier. Den fik sin debut sammen med marathon-løberne. Hvis du tænker, hvorfor var det lige BMW og ikke et andet bilmærke til OL? Ja, så er det fordi, at München er BMW-land. Nu hvor vi er ved de Olympiske Lege – blev BMWs hovedkvarter bygget som 4 cylindre (Ja den har 6 – men who is counting?) og de fire tårne stod klar, da OL åbnede i 1972. Bum! Tysk effektivitet når det er bedst.  

De lancerede allerede i 2013 deres elbil BMW i3. Den har flere gange gennemgået et facelift, men er ikke blevet taget ud af produktionen, og den er stadig med i front af bybiler på el. Så det er en keeper!

BMW har tidligere meldt ud, at de i 2025 lancerer 25 elektrificerede bilmodeller, de 12 er elbiler og de 13 er plugin-hybrider. Men BMW mener det alvorligt og har sat tempoet op, så deres mål nås allerede i 2023 og det glæder vi os til at se. 

EL eller Brint?

Der er nok flere af bilproducenterne, som i deres hemmelige haller også har kigget på brintbilerne. BMW har allerede meldt ud, at de i tæt samarbejde med Toyota er i gang med at udvikle brintbiler. De kan helt klart afløse biler med forbrændingsmotorer, så det vil være el og brint, som bliver energikilderne til bilerne. 

BMW og Miljø

BMW går også gerne foran, når vi taler miljø, og det har de rent faktisk gjort i mange år.  På fabriksgrunden i Leipzig har de etableret en økologisk grobund for mange forskellige arter af dyr og planter. Mange fuglekasser pryder de mange træer og facader. De høster over 2,5 tons æblemost til medarbejderne hvert år, som de får fra de flere hundrede æbletræer, der er plantet i området.

I München har de valgt at stille flere hundrede cykler til rådighed for medarbejderne, så de selv kan transportere sig omkring på hovedsædet. Og medarbejderne har taget rigtig godt imod dette gode tilbud.


5 Hurtige til Mette
Corporate Communications Manager BMW & Mini

  • Hvad er en af de mest fantastiske oplevelser, du har haft med dine veninder?
  • Hvad skal Female Drivers Club og BMW udrette sammen?
  • Sæt 3 ord på dig selv
  • Hvad er glæde for dig?
  • Hvilken velkomst vil du give vores medlemmer?

5 Hurtige til Tina, Marketingchef BMW & Mini

  • Hvad er en af de mest fantastiske oplevelser, du har haft med dine veninder?
  • Hvad skal Female Drivers Club og BMW udrette sammen?
  • Sæt 3 ord på dig selv
  • Hvad er glæde for dig?
  • Hvilken velkomst vil du give vores medlemmer?

CO2 Neutral

Som den mest bæredygtige bilproducent hviler BMW ikke på laurbærrene. Samtidig med produktionen af bilerne ændrer de produktionen til at være CO2-neutral. De har allerede omstillet deres produktionsapparat, så alle enheder drives af elektricitet, der kommer fra bæredygtige energikilder. 

De har bygget batterifabrikker, så de bliver selvforsynende i Europa. De har kigget deres leverandører godt efter i sømmene og valgt dem, som bruger materialer, der lever op til standard om miljø og social adfærd.

Som den første bilproducent i verden har BMW anvendt kulfiberforstærket plast til konstruktion af bilen. Det gør, at i3-serien er blevet 50% lettere, fordi kulfiber er lige så stærkt som stål, men altså halvt så tungt. Men det mest epokegørende er måske, at det er lykkedes dem at bygge en bil, hvor 95% af materialerne kan genanvendes. 

I 2021 fik BMW atter titlen som den mest bæredygtige bilproducent i verden.

(UNDERSØGELSEN ER FORETAGET OG VERIFICERET AF S&P DOW JONES INDICES FOR SUSTAINABILITY)  

BMW vinder for tiende år i træk 

10 års Jubilæum kan man vel godt kalde det, når BMW for tiende år i træk vinder kundetilfredshedsundersøgelsen fra AutoIndex. Og det er ikke bare hvilken som helst pris, det er en pris, givet af de mest loyale og tilfredse kunder.

Det er en pris, som også viser det gode samarbejde imellem BMW Danmark, de autoriserede forhandlere og BMW’s serviceværksteder.

Administrerende direktør, Jan Askholm, udtaler: ”Det har for hele branchen været et udfordrende år med mange ubekendte faktorer. Alle har været påvirkede af lukkede forretninger og ændrede forbrugsmønstre. Dette har sat yderligere fokus på evnen til at tilpasse sig situationen – og altid med kunden i fokus.

At vores forhandlere og serviceværksteder har formået at udvikle det høje niveau, som kvalificerer BMW til igen at indtage førstepladsen, kan kun opnås ved, at hele organisationen hver eneste dag arbejder passioneret og holistisk med kundeoplevelsen i alle situationer.

Jeg er meget stolt og ydmyg over, at vores kunder er så loyale, at de har givet os det kæmpe skulderklap – og hele BMW familien skylder dem en kæmpe tak for at vise os den tillid, der skal til, for at dette kan lykkes. Vi kan forsikre, at vi vil gøre alt for at leve op til tilliden og fortsat gøre os fortjent til den.”

Benedicte Har du spørgsmål om biler?

Har du spørgsmål om BMW til Benedicte?

Hvis du er medlem af Female Drivers Club, kan du altid spørge os om vores samarbejdspartnere. Vi vil altid gerne hjælpe vores medlemmer. 

Copyright © Female Drivers Club Alle rettigheder forbeholdes