Jaguar

Female Drivers Club x Jaguar

Jaguar – inden for rækkevidde

Fleur har arbejdet mange år på Reklamebureauet Bates ved siden af Rundetårn i København. Dér på Landemærket under baggården, ligger de hellige haller “parkeringsgaragen”. Der kom Jaguaren første gang inden for rækkevidde.

Dér arbejdede nogle af branchens bedste kreative: Toppen af poppen, de var trendsættere, coole og posh… Og selvfølgelig ejere af Jaguar.

Den elegante Grønne Jaguar E-Type kom trillende igennem i City på smukkeste vis. Og den fik opmærksomhed hver gang. Nu var det jo ikke kun de kreative, der var cool, det var vi alle på hver vores måde. Så vi stimlede jo ikke sammen i flok omkring bilen. Men jeg kan love jer for, at vi allesammen brugte en hel del mere tid i parkeringsgaragen end ellers. 

Jaguar og Reklamebranchen

Jeg behøver nok ikke at fortælle, at der ikke gik så lang tid, før en blå XK også holdt sit indtog i garagen. Det er 15 år siden, og lige dér i garagen under Landemærket ændredes opfattelsen af Jaguar sig for mange af os i reklamebranchen.

Det er nok sket lidt senere og har måske også været lidt sværere at fortælle historen til resten af Danmarks befolkning. Men det er lykkedes Jaguar at ændre billedet af at det  ikke længere er en lille buttet mand med overskæg, hat og cigar, der stiger ud af en Jaguar.

Tak for at bringe Jaguaren inden for vores rækkevidde.

Når Jaguar bygger El-Jag – mener de det alvorligt

El Jaggen hedder i-Pace, og er en helt nybygget SUV – ikke noget med at tage en af deres eksisterende modeller og ændre til elbil. Næh nej, den bygges fra bunden og bliver selvfølgelig kåret som “Car of the Year 2019″. Det kan virke som en gammel nyhed – men vi tør godt påstå, at det er en sensation for en el-bil. 

Der var lidt roderi med opladning – for på Øen England har de enfaset elnet. Det har vi andre jo ikke, vi kører på trefaset elnet. Det er der dog rettet op på nu, og igen lever bilen op til Car of the year.  

Det er en smuk, futuristisk, designet sportsvogn. Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at Jaguar er klar til den grønne omstilling – de lykkedes nemlig allerede i første forsøg.

Det er Jaguar heller ikke selv, de har nemlig meldt ud, at i 2025 er alle Jaguars modeller elbiler. Og de stopper heldigvis ikke dér. I 2039 skal hele deres produktion af Jaguar være CO2-neutral.

Fans af Jaguar XJ – må desværre vente tålmodigt, Jaguar har nemlig droppet at bygge en elektrisk XJ – og som vi alle ved, Jaguar går ikke på kompromis ved at bygge videre på den nuværende model. 

Jaguar og fremtiden spår de selv om – dyrere biler med endnu større luksus. Og vi ved, at de holder ord.


Sådan vil vi også fejres

Jaguars E-type sportsvogn fyldte 60 år i 2021 og det fejres med introduktionen af ​​en ny limited edition 575PS V8 Supercharged F-TYPE Heritage 60 Edition. Bare navnet gør os helt forpustede, det er jo en 60-års fødselsdag, så det må være helt på sin plads, at der kun kommer 60 eksempler af de firehjulstrukne sportsvogne på markedet.

Det er ikke kun navnet og antallet – der er helt unikt – hver bil bliver såmænd håndlavet af personaliseringseksperterne hos SV Bespoke i den helt specielle grønne farve. Vi har tidligere talt om Sherwood Green-lak, som er den originale E-type farve, og sådan har det altid været, den er nemlig ikke blevet brugt på en ny Jaguar siden 1960’erne.

En bedre 60 års fødselsdag, kan man vist ikke ønske sig. 


Jaguar hylder Kunsten

Jaguar har indgået et spændende Sound Design -samarbejde med Sony Music. De vil sammen fejre kunsten ved at samle musik- og designverdenen.

I UK bliver der afholdt koncerter, hvor faciliteter og områder vækkes til live, som normalt er dedikeret til design og konstruktion af Jaguars biler.

På videoen kan du nyde Soul/R&B-kunstner Pip Millett. Hun er en af ​​de mest spændende nye stemmer i det britiske landskab, hun er kun 23 år gammel, men har allerede skabe en dybt personlig & følelsesladet soulmusik.

PIP udtaler om samarbejdet:

Eksperimentel kreativitet er enormt vigtig for mig, når jeg skriver ny musik. På dén måde bliver hver sang, der udgives, bedre og bedre. At optræde på en så anderledes baggrund var ekstremt spændende efter lang tid uden at have noget publikum. Det udvidede, hvordan jeg tænker om kreativitet.


Selvom Jaguar kigger frem…

…Er vi altså nødt til at kigge tilbage. Fordi vi er ikke helt færdige med E-Typen, som første gang så dagens lys i 1961. Det er en ikonisk bil, og vi udfordrer ikke påstanden fra Signore Enzo Ferrai. Han udnævnte E-Typen som  “l’auto più bella di sempre “Den smukkeste bil nogensinde” – vi er helt enige.

Vi venter spændt på, at Palle Murmann fra Daytona får E-Typen på besøg. Vi holder godt øje med garagen fra høloftet, hvor vi sidder dagligt og kan følge med i den ene klassiske bil efter den anden indtage førstepladsen på vores ønskeliste.

Benedicte Har du spørgsmål om biler?

Har du spørgsmål om Jaguar til Benedicte?

Hvis du er medlem af Female Drivers Club, kan du altid spørge os om vores samarbejdspartnere. Vi vil altid gerne hjælpe vores medlemmer. 

Copyright © Female Drivers Club Alle rettigheder forbeholdes