Landrover

Female Drivers Club x Landrover

Eventyr Bilen

En LandRover står for mig som den ultimative eventyr bil. Eventyret starter selvfølgelig med: “Der var engang en kvinde og hendes Land Rover…” Jeg tænker, at scenariet er et smukt, bakket landskab, og mig der kommer gående i mine højskaftede gummistøvler, Barbour army grøn jakke og et lille silke tørklæde i halsen. Jeg har selvfølgelig en sixpence på og 2 hunde ved min side. Og vi lever selvfølgelig lykkeligt til vores dages ende.

Mit første møde

Mit første møde med en Land Rover var, da jeg som barn i 1990’ erne havde en skoleveninde, hvis mor hentede os i en rød LandRover Defender. Det var en bil, som jeg ikke havde set før, og jeg tør godt indrømme, at begejstringen ingen ende ville tage. Da jeg opdagede, at vi skulle sidde bag i og, nej, ikke på bagsædet, men på de bænke, der var bagerst i Defenderen.

Vi fik også lov til at sove bag i i bilen. Det var ikke super bekvemt, men det var en af de bedste soveaftaler jeg mindes, da vi lå i Defenderen i vores soveposer med snolder og lommelygter og følte os som de store eventyrer. Det var intet mindre end magisk.

Ikonisk Billogo

Et af de mest ikoniske billogoer i historien må være Land Rovers logo. Det har nemlig kun gennemgået få ændringer i mere end seks årtier.

Og lige lidt bonus info: der er faktisk vedholdende rygter om dét logo – det skulle nemlig være inspireret af en pilchard dåse sardiner, som designeren af logoet spiste til sin frokost, da han skabte logoet. Andre rygter siger, at lynet stammer fra olien i dåsen, der blev spildt på tegningen. Også formen skulle angiveligt komme fra dén dåse. Det er en velbevaret hemmelighed, men mon ikke, der er noget om dén dåse sardiner…

Female Drivers Club

Land Rover og den grønne omstilling

Land Rover er igang, næsten alle deres modeller fås som plug-in hybrider, men det går noget langsommere end mange andre mærker, fordi de store tunge køremaskiner  ikke er helt så lette at elektrificere.

Land Rover Defender’s levealder er i gennemsnit næsten 50 år, det må siges at være helt exceptionelt, og det er der ingen andre bilmærker, som kommer i nærheden af. Det kunne godt tælle i miljøregnskabet.

Men reglerne i Land Rovers fødeland er helt klare, i 2030 skal alle nyproducerede køretøjer være elektriske, ellers kommer de ikke til at køre i England. Og vi ved, at de ikke spøger derovre – vi behøver bare at nævne Brexit.

Den første el Land Rover triller ud af fabrikken i 2024. Og lanceringsstrategien er lagt, der kommer yderligere 5 elbils lanceringer fra Land Rover alle inden 2030.

Land Rover og Agent 007

Det er ikke kun den nyeste James Bond, Land Rover er naturligvis også med i den sidste No Time to Die. Men denne historie er faktisk en lidt vild historie… Til James Bond filmen, Spectre fra 2015, blev der bygget ikke mindre end 10 specielle Land Rover Defender – som fik navnet SVX Concept.

De er alle 10 specielt bygget i farven Santorini-Sort, og det er den ultimative Defender. Én af de 8 blev solgt i 2018 på Sotherbys i London til 1.870.000 kr. Køberen var den ikoniske Harry Metcalfe. Man kan vel godt sige, at han fik den noget billigere end Gordon Ramsey, som måtte ryste op med en kvart million mere. Der er yderlige 7 i privateje, senest blev en af disse solgt på Silver Aktion i 2020 til mere end 2 millioner kroner. Fabrikken har klogeligt selv beholdt 2 af modellerne.

Og så er vi tilbage ved eventyret – bare en anden slags end med de to hunde og gummistøvler – nu med James Bond ved vores side.

Nye Tider – Nye Former

Designet er blevet moderne og der er langt imellem træbænkene i Defenderen og den ny Range Rover.

Fortidens Eventyr er blevet udskiftet med fremtiden og den en fantastisk.

Har du spørgsmål om Land Rover til Benedicte?

Hvis du er medlem af Female Drivers Club, kan du altid spørge os om vores samarbejdspartnere. Vi vil altid gerne hjælpe vores medlemmer. 

Benedicte Har du spørgsmål om biler?

Copyright © Female Drivers Club Alle rettigheder forbeholdes