Autobranchen Danmark

Autobranchen Danmark x Female Drivers Club

Mere fokus på kvinderne

Det er en kæmpe ære, at Autobranchen Danmark,  Gitte Seeberg og Charlotte Brix Andersen har takket ja tak til at være en del af Female Drivers Club.

Vi har nemlig en fantastisk agenda sammen… 


Flere kvinder til Bilbranchen

 Inden Benedicte startede Kvindernes Bilmagasin i 2016, oplevede hun selv, hvor få kvinder der arbejder i bilbranchen. Det har helt fra opstarten af Magasinet ligget hende meget på sinde, at gøre bilbranchen mere attraktiv overfor kvinderne.

“Med samarbejdet med Autobranchen Danmark er vi kommet et stykke nærmere dette mål.” 

Autobranchen Danmark

Autobranchen Danmark walk the talk…

Vi har desværre mødt for mange virksomheder og aktører på vores rejse, som har givet udtryk for vigtigheden af mere diversitet i forhold til antallet af mænd og kvinder. Men for mange bliver det desværre ved snakken, det viser at de rigtige intentioner er dér, men det kan være svært at følge det op i praksis.

Autobranchen Danmark, med Gitte Seeberg i spidsen, gør rent faktisk noget ved det. Her tager man denne agenda utrolig seriøs –  det ikke kun snak, men masser af fokus og reelle handlinger.

Vi er sikre på, at vi i fællesskab kan skabe endnu mere fokus på kvinderne i bilbranchen og hjælpe med, at gøre kvinder udenfor branchen nysgerrige på en utrolig spændende branche i en rivende udvikling.

Og hvem ved, måske lykkedes det også at få andre brancher med, hvor der primært arbejder mænd?

Sammen er vi stærkere!

Bilbranchens største organisation

Autobranchen Danmark er bilbranchens største organisation og deres fornemmeste opgave er at varetage nyvognsforhandlere, brugtvognsforhandlere og autolakerer.

De arbejder dagligt for at skabe bedre vilkår for en bedre bilbranche og er jævnlig i dialog med Politikkerne på Christiansborg og i EU.

Medlemmerne i Autobranchen Danmark får dels juridisk rådgivning, dels tilbud om kurser og medlemsmøder, spændende debatter og arrangementer.

5 Hurtige til Gitte Seeberg, Administrerende Direktør, Autobranchen Danmark

Hvad er en af de mest fantastiske oplevelser, du har haft med dine veninder?

Der er mange! Men et af årets helt store højdepunkter er den årlige tur til Montana, hvor jeg besøger mine amerikanske venner på deres ranch. Det er magisk at ride ud tidligt om morgenen sammen med ranchens cowboys, hvor opgaven enten kan være at flytte kvæg til nye græsmarker, give de små kalve deres vaccinestik, tjekke hegn eller bare tjekke op på, at flokken har det godt. Det er også altid festligt at være med til brandings på ranchen, når de foregår i juli og august. Det er den helt store begivenhed, hvor familie og venner kommer og hjælper til.

  Hvad skal Female Drivers Club og Autobranchen Danmark udrette sammen?

  • Jeg er meget glad for vores samarbejde. Vi skal styrke samarbejdet på tværs af branchen om den udvikling, der foregår med lynets hast i disse år. Vi skal i høj grad også gøre noget for at få endnu flere kvinder interesseret i branchen. Det er særlig vigtigt med så stor mangel på arbejdskraft, som vi oplever i øjeblikket.

  Sæt 3 ord på dig selv

  • Ambitiøs, glad og fuld af energi.

  Hvad er glæde for dig?

  • At vågne hver morgen og være glad for det man laver og være sammen med gode mennesker, som giver en energi.

   Hvilken velkomst vil du give vores medlemmer?

   • En varm velkomst som forhåbentligt kan udvikle sig til længerevarende relationer.


   5 Hurtige til Charlotte Brix Andersen, Chef for medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation, Autobranchen Danmark

   Hvad er en af de mest fantastiske oplevelser, du har haft med dine veninder?

   • Generelt har jeg det sjovest i diskussioner og når meninger brydes. De fleste af mine veninder interesserer sig nok mere for forretning og politik  og hvad der sker ude i verden end hvad der sker tæt på. Jeg elsker at diskutere og udfordre meninger over et godt glas rødvin eller to. Her er jeg i mit es. Men jeg hygger mig også meget med en gang golf med min veninde, hvor vi da også får vendt lidt af hver undervejs. Golf er nyt for mig. Jeg startede sidste år. Men det er en perfekt kombination af at få rørt sig og snakket med de mennesker man er sammen med på den lange gåtur.

   Hvad skal Female Drivers Club og Autobranchen Danmark udrette sammen?

   • Vi skal vide at kvinder vil og kvinder kan. Og vi skal sammen få bilernes verden til også at være kvindernes verden. Selvom vi er i en traditionel mandeverden, er der plads til kvinder. Jeg er overbevist om – og det viser al forskning også – at man er nødt til at have kvinder ind, hvis man vil have en fornuftig forretning. Der tjenes simpelthen flere penge, når kønnene blandes. Med den giga omstilling vi står overfor, er det endnu vigtige at få flere kvinder ind. Kvinder er generelt gode til at tænke praktiske løsninger og ideer ind i arbejdet. Er der højt til loftet er kvinder gode til at sikre indragelse hele vejen rundt. Og er normalt heller ikke blege for at løfte endog meget store opgaver, når det kræves. Kvinder er mere fantasifulde end mænd er min oplevelse.

   Sæt 3 ord på dig selv

   • Jeg har stor energi og en god portion råstyrke. Jeg er udadvendt og trives med forandring. Bruger gerne humor i dagligdagen.

    Hvad er glæde for dig?

    • Det er at det går godt med dem, der betyder noget for mig. Min datter Veronica på 21 især. Hun er startet på CBS sidste sommer og jeg har store forhåbninger og tiltro til hende, og ikke mindst hendes evner og moralske kompas. Men også til at hun går sine egne veje. I det hele taget elsker jeg at se folk udvikle sig og forsøger selv at bidrage, hvis jeg kan. Det gælder også dem jeg arbejder sammen med. Derudover er det ægte glæde, når min kat Helmer vækker mig kl. 6 om morgenen, og nudger mig til at fodre ham fisk. Han er møgforkælet og jeg elsker at forkæle ham.

    Hvilken velkomst vil du give vores medlemmer?

    • Jeg vil gerne tilbyde en varig relation og stille al min erfaring som kvinde og leder til rådighed for dem, der måtte ønske det.

    Indflydelse i Politik

    Når vi taler om autobranchen falder talen helt naturligt på Autobranchen Danmark. De ved alt om, hvad der sker i bilbranchen – men måske endnu vigtigere, så har de fingeren på pulsen og fuldstændig styr på, hvad der kommer til at ske. De er nemlig i jævnlig i dialog med Christiansborg og EU. Så vi tør godt sige, at de er med, lige dér hvor beslutningerne bliver truffet.

    Autobranchen Danmark sætter en ære i at skabe værdi for sine medlemmer og dermed skabe en bedre bilbranche.

    Når nu ordet er faldet på Politik skal vi da også lige nævne, at det er tidligere politiker Gitte Seeberg, som har sat sig i direktørstolen. Et positivt pust i en ellers meget mandsdomineret autobranche. 

    Benedicte Har du spørgsmål om biler?

    Har du spørgsmål om Autobranchen Danmark?

    Hvis du er medlem af Female Drivers Club, kan du altid spørge os om vores samarbejdspartnere. Vi vil altid gerne hjælpe vores medlemmer. 

    Copyright © Female Drivers Club Alle rettigheder forbeholdes