Tid til vinterdæk

Traditionen tro, så er tiden ved at være inde til at vi skal have sommerdækkende skiftet til vinterdæk. En tommelfingerregel siger, at når temperaturen ryger ned under de 7 grader, så er tiden ved at være inde. Og vi har allerede haft nogle kolde morgener med rim på græsset, som vidner om en kold nat.

Måske har du allerede vinterdæk klar ude i garagen, det kan også være du har dem liggende nede på dit lokale værksted til opbevaring, ja så er det jo ikke andet end et telefonopkald væk og en tid i kalenderen for at få dem skiftet.

Læs også: Reglerne er klare for Grøn Omstilling

Det kan også være at du er nået til et punkt, hvor den gamle vinterdæk trænger til en udskiftning.

Dæk har i dag en slidindikator der viser, hvornår dækket er slidt ned til lovens minimumskrav på 1,6 mm. Kommer dækmønsteret ned til mærket, skal dækkene skiftes. 

Du kan også tjekke mønsteret i dækket ved at bruge en 20 krone mønt. Hvis du kan læse Drengen Margrethe i kanten af mønten, så er dækket slidt ned til 3 millimeter, og så skal man være opmærksom på, at dækket snart skal skiftes.

Hvis du skal ud og investere i nye vinterdæk i år, så er Continentals nye vinter Winter Contact TS 870 vundets FDMs “Bedst-i-test”.

“Vi er stolte over disse resultater, der samtidig motiverer os til at fortsætte med arbejdet med succes i køresikkerhedens navn. Så du kan stole på os, når andre stoler på dig” lyder det fra Continental Dæk Danmark selv.

Senest er Continental kåret som vinder i både FDM og ADAC vinterdæk test 2022 i størrelserne 185/65R15T og 215/60R16 H.

Continentals Winter Contact TS 870 fåes hos din nærmeste dækleverandør.

continental, Vinterdæk

Copyright © Female Drivers Club Alle rettigheder forbeholdes